М'яка як масло: як на Волині готують капусту за давнім рецептом
У селі Смідин, що у Ковельському районі, місцеві господині по-особливому готують капусту за рецептом, якому десятки років. Запікають овоч лише у печі і тримають його там цілу добу. Тоді капуста виходить м'яка як масло.
Про це пише Конкурент.
Мешканка Смідина пані Марія знає про приготування цього смаколика практично все та каже, що має за плечима величезний досвід.
Готувати печену капусту не так складно, однак є певні особливості та правила, яких дуже важливо дотримуватися.
«Я ото беру піч ото перед вчором, добре натоплюю, тре дрова дубові, і шоб оте піднебення було всередині біле. І як вже жар геть догарює, а дубові, вони ж жаркі дрова, тоді я вже кидаю капусту. Закриваю затулку і беру глій, замазую, щоб не вийшов воздух звідти. Вона так і печеться до ранку», – каже господиня.
Після того, як капусту закинули у розпечену піч, її так би мовити запечатують. Замазують піч, залишать на добу і лише тоді дістають. Із капусти можна робити різноманітні страви.
Як відомо, смідинську капусту внесено до обласного переліку гастрономічної спадщини, а наступного року планують подати цю страву до національного.
Більше про приготування печеної капусти – у відео.
Читайте також:
- Варення, соління та компоти: скільки часу можна зберігати домашню консервацію
- Тихе полювання на Волині: де ростуть білі гриби та як їх шукати
- Популярний десерт моті: рецепт від луцької кондитерки