Свято наближається: рецепт різдвяних пампухів від луцької кондитерки

Свято наближається: рецепт різдвяних пампухів від луцької кондитерки

Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч розповіла, як приготувати осучаснені пісні різдвяні пампухи.

Рецептом дівчина поділилась в соціальній мережі «Instagram».

Рецепт (на 12 штук):

  • 150 мл теплої води;
  • 2 г сухих дріжджів;
  • 20 г цукру;
  • 2 ст.л рослинної олії без запаху;
  • 250 г просіяного борошна;
  • 1 г ваніліну.

До води (35-40 градусів) додаємо дріжджі та цукор, перемішуємо. Додаємо три столові ложки борошна від загальної маси. Залишаємо основу тіста у теплому місці на 10 хв. Далі додаємо олію та у два прийоми засипаємо борошно. Замішуємо мʼяке та еластичне тісто, яке викладаємо до змащеної олією ємкості. Накриваємо харчовою плівкою і ставимо в тепле місце на годину. Далі тісто ділимо на 12 рівних частин.

З кожної частинки формуємо кульку. Кульки викладаємо на шматочки пергаменту, як на відео.

«У деякі пампухи я відразу виклала начинку. Нарізала на невеликі шматочки банани і посипала них щедро цукром (див. відео). Заготовки накрила харчовою плівкою і залишила на 30 хв. Для смаження знадобилось 2/3 пляшки олії. Розігріла олію до 175 градусів. Прямо з пергаментом виклала першу порцію до сковороди. Смажила пампухи до золотистого кольору з обох сторін», - зазначила Юлія.

В процесі смаження, забираємо пергамент з олії.

Гарячі пампухи викладаємо на серветки, щоб забрати лишній жир. Далі обтрушуємо пампухи:

1) сумішшю подрібненої до стану пудри сублімованої малини (10 г) та пудри (20 г);

2) сумішшю подрібнених до стану пудри сушених бананів (10 г), кориці (2 г) та пудри (20 г);

3) сумішшю какао (5 г) та пудри (20 г).

Відразу пусті пончики за допомогою насадки для еклерів наповнюємо начинками. Якщо у вас немає насадки, робимо глибоку дірку у пончиках, начинку перекладаємо до кондитерського мішка, робимо надріз на мішку і наповнюємо пампухи.

Малинове конфі (на 8-10 пампухів):

  • 300 г малинового пюре;
  • 90 г цукру;
  • 9 г пектину.

Цукор пересипаємо з пектином, додаємо до пюре. Проварюємо пюре 30 сек. після закипання, даємо охолонути. Ставимо в холодильник на годину.

Шоколадна начинка:

  • 200 г чорного шоколаду;
  • 25 г фундучної пасти.

Розтоплюємо шоколад, додаємо пасту. Ставимо в холодильник на кілька хвилин, щоб маса стала більш густою.

Читайте також:

Можливо зацікавить