Свято наближається: рецепт різдвяних пампухів від луцької кондитерки
Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч розповіла, як приготувати осучаснені пісні різдвяні пампухи.
Рецептом дівчина поділилась в соціальній мережі «Instagram».
Рецепт (на 12 штук):
- 150 мл теплої води;
- 2 г сухих дріжджів;
- 20 г цукру;
- 2 ст.л рослинної олії без запаху;
- 250 г просіяного борошна;
- 1 г ваніліну.
До води (35-40 градусів) додаємо дріжджі та цукор, перемішуємо. Додаємо три столові ложки борошна від загальної маси. Залишаємо основу тіста у теплому місці на 10 хв. Далі додаємо олію та у два прийоми засипаємо борошно. Замішуємо мʼяке та еластичне тісто, яке викладаємо до змащеної олією ємкості. Накриваємо харчовою плівкою і ставимо в тепле місце на годину. Далі тісто ділимо на 12 рівних частин.
З кожної частинки формуємо кульку. Кульки викладаємо на шматочки пергаменту, як на відео.
«У деякі пампухи я відразу виклала начинку. Нарізала на невеликі шматочки банани і посипала них щедро цукром (див. відео). Заготовки накрила харчовою плівкою і залишила на 30 хв. Для смаження знадобилось 2/3 пляшки олії. Розігріла олію до 175 градусів. Прямо з пергаментом виклала першу порцію до сковороди. Смажила пампухи до золотистого кольору з обох сторін», - зазначила Юлія.
В процесі смаження, забираємо пергамент з олії.
Гарячі пампухи викладаємо на серветки, щоб забрати лишній жир. Далі обтрушуємо пампухи:
1) сумішшю подрібненої до стану пудри сублімованої малини (10 г) та пудри (20 г);
2) сумішшю подрібнених до стану пудри сушених бананів (10 г), кориці (2 г) та пудри (20 г);
3) сумішшю какао (5 г) та пудри (20 г).
Відразу пусті пончики за допомогою насадки для еклерів наповнюємо начинками. Якщо у вас немає насадки, робимо глибоку дірку у пончиках, начинку перекладаємо до кондитерського мішка, робимо надріз на мішку і наповнюємо пампухи.
Малинове конфі (на 8-10 пампухів):
- 300 г малинового пюре;
- 90 г цукру;
- 9 г пектину.
Цукор пересипаємо з пектином, додаємо до пюре. Проварюємо пюре 30 сек. після закипання, даємо охолонути. Ставимо в холодильник на годину.
Шоколадна начинка:
- 200 г чорного шоколаду;
- 25 г фундучної пасти.
Розтоплюємо шоколад, додаємо пасту. Ставимо в холодильник на кілька хвилин, щоб маса стала більш густою.
Читайте також:
- Наступного року вразить урожаєм: як підготувати яблуню до зими
- Смачні мінікапкейки: простий рецепт від луцької кондитерки