Волинські вергуни: рецепт традиційної випічки
Волинські вергуни — це традиційна українська випічка, яка нагадує хрусткі тістечка.
Вергуни зазвичай смажать у великій кількості олії. Їх часто порівнюють з вертами, які також популярні у різних регіонах України, але мають свої відмінності.
Рецепт традиційної страви розмістили на сайті Rid і Vira.
Інгредієнти
- 2 склянки борошна
- 5 яєць
- 2,5 ст. ложки рослинної олії
- 50 г цукру
Спосіб приготування
- Яйця розтерти з цукром, додати молочні продукти і ароматичні або спиртні компоненти.
- Замішують круте тісто, борошно всипають поступово. Готове тісто розкочують товщиною 3-3,5 мм, нарізають смужками розміром 3,5-4 х10 см. По центру смужки робиться розріз, через який вивертають край вергуна, формуючи два перекручених джгута.
- Вергуни смажать 2-3 хвилини в олії до золотистого кольору. Готові вергуни посипають цукровою пудрою.
Читайте також:
- Прихована небезпека: нутриціологиня з Луцька розповіла, як надмірне споживання цукру впливає на організм
- Світязькі пончики: рецепт легендарного смаколика
- Розлади харчової поведінки: луцька психологиня розповіла про небезпечну гру з їжею та власним життям