Волинські вергуни: рецепт традиційної випічки

Волинські вергуни: рецепт традиційної випічки

Волинські вергуни — це традиційна українська випічка, яка нагадує хрусткі тістечка.

Вергуни зазвичай смажать у великій кількості олії. Їх часто порівнюють з вертами, які також популярні у різних регіонах України, але мають свої відмінності.

Рецепт традиційної страви розмістили на сайті Rid і Vira.

Інгредієнти

  • 2 склянки борошна
  • 5 яєць
  • 2,5 ст. ложки рослинної олії
  • 50 г цукру

Спосіб приготування

  1. Яйця розтерти з цукром, додати молочні продукти і ароматичні або спиртні компоненти.
  2. Замішують круте тісто, борошно всипають поступово. Готове тісто розкочують товщиною 3-3,5 мм, нарізають смужками розміром 3,5-4 х10 см. По центру смужки робиться розріз, через який вивертають край вергуна, формуючи два перекручених джгута.
  3. Вергуни смажать 2-3 хвилини в олії до золотистого кольору. Готові вергуни посипають цукровою пудрою.

Читайте також:

Можливо зацікавить