Як закрити помідори половинками з олією: дуже смачний і простий рецепт

Помідори половинками з олією і цибулею

Якщо ви вже спробували безліч рецептів маринованих помідорів, але в пошуках чогось нового, пропонуємо смачний рецепт помідорів половинками з олією.

Про простий рецепт такої закуски, - пише theLime.

Інгредієнти для маринаду на 10 банок по 1 л: вода (3,5 л), оцет (2 склянки), цукор (3 склянки), сіль (3 ст. л.), рослинна олія (2 ст. л.).

Інгредієнти на 1 банку: помідори (500-700 г), цибуля (1 шт.), часник (2-3 зубчики), гвоздика (1 шт.), перець запашний (1 шт.), чорний перець горошком (3 шт.), насіння кропу (1 ч. л.).

Приготування:

Банки та кришки промиваємо у проточній воді з харчовою содою, витираємо насухо. Стерилізуємо в духовці – ставимо їх на решітку в холодну духовку та вмикаємо температуру 150-180°С. Після того, як духовка нагріється, чекаємо приблизно 20 хвилин.

Часник та цибулю очищаємо від лушпиння, цибулю нарізаємо півкільцями, а часник подрібнюємо ножем або пропускаємо через прес. Помідори промиваємо, ріжемо навпіл, видаляємо місця кріплення плодоніжок.

На дно стерильної банки викладаємо цибулю, часник, насіння кропу та всі спеції. Потім щільним шаром половинки помідорів.

Тепер займемося приготуванням маринаду: у велику каструлю виливаємо воду, ставимо її на плиту, додаємо цукор та сіль, ретельно перемішуємо, щоб розчинилися всі кристали. Потім вливаємо рослинну олію, доводимо до кипіння, а згодом оцет. Знімаємо з вогню та заливаємо киплячим маринадом помідори у банках.

Для стерилізації беремо велику каструлю, на дно викладаємо марлю чи рушник, щоб банки не лопнули. Ставимо банки з помідорами і заливаємо гарячою водою по шийки. Стерилізуємо приблизно 30 хвилин, потім акуратно дістаємо, щоб не обпектися, і закочуємо кришками.

Перевертаємо банки догори дном, обгортаємо теплим пледом або ковдрою приблизно на добу – до повного остигання. Потім прибираємо в холодильник або льох до зими.

Читайте також:

Можливо зацікавить