Як закрити помідори половинками з олією: дуже смачний і простий рецепт

Помідори половинками з олією і цибулею

Якщо ви вже спробували безліч рецептів маринованих помідорів, але в пошуках чогось нового, пропонуємо смачний рецепт помідорів половинками з олією.

Про простий рецепт такої закуски, - пише theLime.

Інгредієнти для маринаду на 10 банок по 1 л: вода (3,5 л), оцет (2 склянки), цукор (3 склянки), сіль (3 ст. л.), рослинна олія (2 ст. л.).

Інгредієнти на 1 банку: помідори (500-700 г), цибуля (1 шт.), часник (2-3 зубчики), гвоздика (1 шт.), перець запашний (1 шт.), чорний перець горошком (3 шт.), насіння кропу (1 ч. л.).

Приготування:

Банки та кришки промиваємо у проточній воді з харчовою содою, витираємо насухо. Стерилізуємо в духовці – ставимо їх на решітку в холодну духовку та вмикаємо температуру 150-180°С. Після того, як духовка нагріється, чекаємо приблизно 20 хвилин.

Часник та цибулю очищаємо від лушпиння, цибулю нарізаємо півкільцями, а часник подрібнюємо ножем або пропускаємо через прес. Помідори промиваємо, ріжемо навпіл, видаляємо місця кріплення плодоніжок.

На дно стерильної банки викладаємо цибулю, часник, насіння кропу та всі спеції. Потім щільним шаром половинки помідорів.

Тепер займемося приготуванням маринаду: у велику каструлю виливаємо воду, ставимо її на плиту, додаємо цукор та сіль, ретельно перемішуємо, щоб розчинилися всі кристали. Потім вливаємо рослинну олію, доводимо до кипіння, а згодом оцет. Знімаємо з вогню та заливаємо киплячим маринадом помідори у банках.

Для стерилізації беремо велику каструлю, на дно викладаємо марлю чи рушник, щоб банки не лопнули. Ставимо банки з помідорами і заливаємо гарячою водою по шийки. Стерилізуємо приблизно 30 хвилин, потім акуратно дістаємо, щоб не обпектися, і закочуємо кришками.

Перевертаємо банки догори дном, обгортаємо теплим пледом або ковдрою приблизно на добу – до повного остигання. Потім прибираємо в холодильник або льох до зими.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Секрет ідеального тіста: як приготувати піцу вдома, щоб вона смакувала, як у піцерії

Ідеальна домашня піца: луцька фудблогерка розкрила секрет приготування

Свіжоспечені піцетти з ковбасою, сиром і овочами
відео

Мініпіца для всієї родини: простий рецепт від луцької фудблогерки

Врожай будете збирати відрами: 5 найкращих сортів помідорів, які «завалять» вас плодами

Врожай будете збирати відрами: 5 найкращих сортів помідорів, які «завалять» вас плодами

Ніжний бенто-торт із кремовим декором – трендовий десерт, який легко приготувати вдома
відео

Бенто-торт без духовки: фудблогерка з Луцька поділилася простим рецептом трендового десерту

Рум’яний домашній хліб: ідеальна скоринка та м’яка структура

Домашній хліб із рум’яною скоринкою: рецепт від луцької фудблогерки

Як замаринувати скумбрію по-домашньому: вийде смачнішою, ніж червона риба

Як замаринувати скумбрію по-домашньому: вийде смачнішою, ніж червона риба

Домашній маківник: рецепт смачної випічки з м’яким тістом

М'яке тісто та ароматна начинка: секрети приготування пишного та ароматного маківника від луцької фудблогерки

Домашні чебуреки: ідеальна скоринка та соковита начинка

Фудблогерка з Луцька поділилася рецептом ідеальних чебуреків із хрусткою скоринкою

Свіжоспечений цибулевий хліб із хрусткою скоринкою та ніжним м'якушем

Ароматний цибулевий хліб: простий рецепт від луцької фудблогерки