Як зробити рибні консерви в домашніх умовах: простий рецепт та секрети приготування

Консерва з риби в олії

Домашні рибні консерви – дуже смачна заготовка на холодну пору року. Така консерва підійде до багатьох страв і виручить вас у потрібний момент. Для консерв підійде будь-яка риба.

Простим рецептом приготування рибної консерви в мультиварці ділиться theLime.

Інгредієнти: дрібна риба (1 кг), цибуля (2 шт.), помідори (5-6 шт.), морква (1 шт.), спеції, сіль, рослинна олія (для смаження).

Приготування:

Для приготування консерви в мультиварці можна придбати дрібну рибку, наприклад мойву або кільку. Чистити її не потрібно, слід лише відірвати голови та хвости, а також ретельно промити в проточній воді.

Овочі споліскуємо у воді, цибулю та моркву очищаємо. Цибулю дрібно рубаємо ножем, а моркву тремо на терці. На помідорах робимо невеликі надрізи, обдаємо їх окропом і знімаємо шкірку. Потім відправляємо томати в блендер і робимо з них пюре.

У чашу мультиварки наливаємо олію, вмикаємо режим «Випічка» або «Смаження» і обсмажуємо цибулю приблизно 5-7 хвилин, потім додаємо до неї моркву.

Потім додаємо до овочів підготовлену рибу, перемішуємо, тушкуємо кілька хвилин і виливаємо подрібнені томати. Солимо і перчимо за смаком. Включаємо режим «Тушкування» в мультиварці та залишаємо на 4 години. Періодично перемішуємо, щоб риба з овочами не пригоріла.

За цей час необхідно підготувати банки та кришки для консервування. Банки стерилізуємо будь-яким способом: на водяній бані, в духовці або мікрохвильовій печі. Для того, щоб зробити таку консерву, підійдуть невеликі банки (до 0,5 л), які зручно стерилізувати в мікрохвильовій печі. Промиваємо їх із содою або миючим засобом, наливаємо в кожну близько 100 мл холодної води і ставимо їх на найбільшу потужність на 5-10 хвилин. Кришки кидаємо в киплячу воду на 5-10 хвилин.

Розливаємо гарячу суміш із риби та овочів у стерильні банки і закочуємо кришками. Перевертаємо їх догори дном, накриваємо пледом і залишаємо доти, доки вони не охолонуть. Потім таку консерву можна взяти з собою в дорогу або бомбосховище чи тривалий час зберігати вдома.

Корисні поради:

  1. Рибу для консерви краще готувати на повільному вогні. Кістки, як правило, не видаляють, оскільки після тривалої термічної обробки вони просто не відчуваються.
  2. Можна використовувати як морську, так і річкову рибу для консервації.
  3. Для консерви бажано брати рибу з неушкодженою шкірою і лише свіжу.

Читайте також:

Можливо зацікавить