Давньоволинська страва: розповіли, як приготувати волоханики
Відомий український телеведучий Костянтин Грубич опублікував рецепт давньоволинської страви.
Відповідне відео він розмістив на своєму ютуб-каналі.
Рецептом волохаників поділилась шеф-кухарка Тетяна Петролюк
Складники:
- Картопля сира - 500 г
- Картопля варена - 500 г
- Крохмаль картопляний - 100 г
- Сіль, перець до смаку
Начинка:
- Цибуля 2 шт
- Печериця свіжі - 300 г
- Бочок свинний (для шкварок) - 200 г
- Сметана - 50 г
- Олія для смаження
«Відварюємо картоплю, перемелюємо її через м'ясорубку. Сиру картоплю перемелюємо в комбайні, щоб вона була продовгаста. Далі віджимаємо сік із сирої картоплі, додаємо до неї варену, гарно змішуємо. Після цього додаємо сіль, перець та картопляний крохмаль. Мілко нарізаємо цибулю. Згодом обсмажуємо її до золотистого кольору. Потім додаємо мілко нарізані гриби, сіль, перець. Беремо бочок, нарізаємо його на кубики. Шкварки тушимо до золотистого кольору. Щоб сформувати волохарни, руки потрібно змастити олією. Робимо кульки з картопляної маси, всередину кладемо начинку з грибів та цибулі, зліплюємо краї і катаємо кульку. Варимо волоханики 3-4 хвилини.
Презентуємо страву із сметаною, зеленню та шкварками», - розповідає жінка.
Читайте також:
- Рецепт з Волині: як приготувати здобну та ніжну паску без замішування
- Рецепт з Волині: як смачно закрити березовий сік у банки
- Рання та пізня: коли садити розсаду капусти в квітні 2024
- Готуємось до Великодня: волинський блогер-пекар поділився рецептом швидкої паски