Гарбуз смакуватиме як манго: рецепт яскравого осіннього десерту

З гарбуза можна приготувати не лише суп чи запіканку, а й незвичайний десерт. Цей джем із гарбуза здивує навіть тих, хто зазвичай не полюбляє гарбузові страви. Завдяки додаванню цитрусових він набуває насиченого аромату й яскравого, майже тропічного смаку — настільки, що нагадує манго.
Рецептом поділилися на YouTube-каналі «Улюблені домашні страви». Приготуйте такий джем, і у вас буде смаколик до чаю або начинка для випічки на всю зиму, пише Телеграф.
Інгредієнти
- Гарбуз 2 кг
- Цукор 400 г
- Апельсин 2 шт.
- Лимон 1 шт.
- Лимонна кислота 7 г (1 ч.л.)
Як приготувати джем з гарбуза
Гарбуз нарізати на скибочки і очистити від шкірки. Очищений гарбуз нарізати на невеликі (або дрібні) шматочки. Нарізати один апельсин (зі шкіркою) на дрібні шматочки. З другого апельсина очистити шкірку і так само нарізати на дрібні шматочки, додати до гарбуза.
Лимон нарізати (зі шкіркою) і додати до решти інгредієнтів. Додати лимонну кислоту, цукор і все добре перемішати. Залишити на 5 годин, щоб продукти пустили сік. Кожні пів години перемішувати цю суміш.
Розкласти гарбуз у стерилізовані банки. Викладати разом із шматочками апельсина та лимона або (за бажанням) лише сам гарбуз. Дно каструлі застелити тканинним рушником (або силіконовим килимком), поставити банки з гарбузом, налити воду в каструлю до рівня плечиків банок. Банки вільно прикрити кришками і поставити на середній вогонь.
Стерилізувати 30 хвилин після закипання води. Банки закрити кришками, перевернути догори дном, укутати ковдрою і залишити до повного охолодження.
Читайте також:
- Пишні яблучні оладки на кефірі: ароматний сніданок за 15 хвилин
- Сіль на підвіконні: чи справді допомагає від вологи та конденсату
- Золоте добриво з кухні: цей засіб змусить орхідеї знову цвісти