Ідеальні пиріжки з капустою: рецепт від луцької фудблогерки

Справжня класика, яка ніколи не набридає — смачні пиріжки з капустою, хрумкі зовні й м’які всередині. Фудблогерка з Луцька Юлія Симончук поділилась перевіреним роками рецептом.
Пиріжки смакують як гарячими, так і холодними, написала дівчина в соціальній мережі «Instagram».
Інгредієнти для тіста:
- Дріжджі — 8 г сухих або 25 г пресованих
- Борошно — 2,5 склянки
- Тепла вода — 0,5 склянки
- Кип’яток — 0,5 склянки
- Цукор — 1 ст. л
- Сіль — 1 ч. л
- Олія — 3 ст. л
Начинка:
- Капуста свіжа — 1 середня головка
- Морква — 1 шт
- Цибуля — 1–2 шт
- Томатна паста — 1 ст. л
- Сіль — 1 ч. л
- Цукор — 1 ст. л
- Перець, паприка — за смаком
На олії обсмажити моркву з цибулею. Додати нашатковану капусту, томатну пасту, спеції, сіль та цукор. Тушкувати до готовності, постійно помішуючи. Остудити.
У теплій воді розвести дріжджі, додати цукор і 1 ст. л борошна. Перемішати, залишити на 10 хвилин — має з’явитися «шапочка». До опари додати сіль, олію, половину борошна. Перемішати, потім влити кип’яток і додати решту борошна (поступово). Спочатку замішувати
Тісто розділити на 14 частин, сформувати кульки. Розкачати, викласти начинку, защипати та надати форму пиріжка. Обсмажити пиріжки у розігрітій олії на середньому вогні до рум’яної скоринки.
Читайте також:
- Отримаєте відра соковитих помідорів: як підживлювати томати для щедрого врожаю
- Готується дуже швидко: рецепт сирної запіканки від луцької фудблогерки
- На Волині прогнозують заморозки: як захистити врожай