Сливова нутела: як приготувати домашній шоколадний крем з трьох інгредієнтів

Якщо хочете здивувати близьких оригінальною домашньою заготівлею, приготуйте варення зі слив з какао. Воно нагадує ніжний шоколадний крем із фруктовими нотками, а не класичне варення. Такий десерт стане чудовою начинкою для млинців чи оладок, а готується він дуже легко.
Рецептом страви поділилася на своєму YouTube-каналі кулінарна блогерка Лілія Цвіт. За її словами, це варення можна зберігати при кімнатній температурі, пише Телеграф.
Інгредієнти
- Сливи — 2 кг
- Цукор — 650 г
- Какао — 100 г
Як приготувати варення зі слив з какао
Помийте сливи та видаліть кісточки. Використовуйте будь-який сорт слив, але найкраще підійде «Угорка». Засипте підготовлені сливи цукром і ретельно перемішайте. Залиште суміш на 20 хвилин, щоб сливи пустили сік.
Поставте сливи на плиту і доведіть до кипіння на малому вогні. Після закипання вимкніть вогонь і залиште варення, щоб воно повністю охололо. Можна залишити його на ніч.
До охололих слив додайте какао і перебийте все за допомогою блендера до отримання однорідної маси. Знову поставте варення на плиту. Доведіть до кипіння і варіть ще 5 хвилин після закипання.
Швидко розлийте гаряче варення по чистих стерилізованих банках. Накрийте стерилізованими кришками і герметично закатайте. Закутайте банки та залиште до повного вистигання.
Читайте також:
- 10 хвилин і вечеря готова: як приготувати хрумкі кабачкові оладки
- Як врятувати помідори від фітофтори у вересні: простий і безпечний спосіб
- Маринована капуста з буряком і морквою: хрустка закуска, яка зникає за день