Тертий пиріг із смородиновим варенням: рецепт від луцької фудблогерки

Фудблогерка з Луцька Юлія Симончук поділилась рецетом тертого пирога зі смородиновим варенням.
Про те, як приготувати десерт, дівчина написала в соціальній мережі «Instagram».
«Ніжний, солодкий з кислинкою варення зі смородини. То для мене найкраще поєднання», - зазначила Юлія.
Інгредієнти:
- борошно - 420-430 г;
- розпушувач - 10 г;
- яйця - 2 шт;
- масло - 200 г;
- ванільний цукор - 10 г;
- цукор - 70 г;
- сіль - дрібка.
- густе варення - 500-600 г;
Приготування:
Масло кімнатної температури розтираємо з цукром. Додаємо яйця, сіль і ванільний цукор, перемішуємо. До борошна додати розпушувач, перемішати і додати до масляно-яєчної маси. Замісити тісто. Розділити на 2 нерівні частини, завернути в харчову плівку, більшу покласти в холодильник а меншу в морозилку на 1 годину.
Дістаємо, більшу розкачуємо на пергаменті накривши пергаментом. Перекладаємо на бляху. Поверх викладаємо варення а зверху тремо на грубу тертку тісто з морозилки. Ставимо випікатися в розігріту духовку при температурі 180 градусів до гарного румʼянцю, 25-30 хвилин.
Як схолоне посипаємо цукровою пудрою.
Читайте також:
- Ідеальні пиріжки з капустою: рецепт від луцької фудблогерки
- Швидке зростання і жодної фітофтори: експерти розповіли про просте підживлення помідорів
- Бур'яни у дворі зникнуть за добу: ефективний домашній засіб