Тертий пиріг із смородиновим варенням: рецепт від луцької фудблогерки

Тертий пиріг із смородиновим варенням: рецепт від луцької фудблогерки

Фудблогерка з Луцька Юлія Симончук поділилась рецетом тертого пирога зі смородиновим варенням.

Про те, як приготувати десерт, дівчина написала в соціальній мережі «Instagram».

«Ніжний, солодкий з кислинкою варення зі смородини. То для мене найкраще поєднання», - зазначила Юлія.

Інгредієнти:

  • борошно - 420-430 г;
  • розпушувач - 10 г;
  • яйця - 2 шт;
  • масло - 200 г;
  • ванільний цукор - 10 г;
  • цукор - 70 г;
  • сіль - дрібка.
  • густе варення - 500-600 г;

Приготування:

Масло кімнатної температури розтираємо з цукром. Додаємо яйця, сіль і ванільний цукор, перемішуємо. До борошна додати розпушувач, перемішати і додати до масляно-яєчної маси. Замісити тісто. Розділити на 2 нерівні частини, завернути в харчову плівку, більшу покласти в холодильник а меншу в морозилку на 1 годину.

Дістаємо, більшу розкачуємо на пергаменті накривши пергаментом. Перекладаємо на бляху. Поверх викладаємо варення а зверху тремо на грубу тертку тісто з морозилки. Ставимо випікатися в розігріту духовку при температурі 180 градусів до гарного румʼянцю, 25-30 хвилин.

Як схолоне посипаємо цукровою пудрою.

Читайте також:

Можливо зацікавить