Цей рецепт квашеної капусти підкорив Мережу: дуже смачна і без маринаду
Осінь — час, коли господині активно готують запаси на зиму, а квашена капуста залишається беззаперечним фаворитом серед домашніх заготовок. Хрустка, ароматна, насичена вітамінами — вона не лише смакує самостійно, а й добре підійде до інших страв.
Рецепт квашеної капусти від кулінарної блогерки Юлії Сенич, - пише ТСН.
Інгредієнти
- капуста — 1 кг
- сіль — 22 г
- морква — 50 г
- лавровий лист
- перець горошком
Приготування
- Дрібно нашаткуйте капусту та перекладіть її до глибокого посуду. Натріть на великій тертці моркву та додайте до капусти.
- Капусту посипте сіллю. Після цього почніть її мʼяти, щоб вона пустила сік.
- Покладіть на дно банки лавровий лист і перець. Далі добре утрамбуйте капусту.
- Кожен шар треба добре притискати, щоб капуста в банці була повністю покрита соком. Якщо це буде не так, вона почорніє і почне неприємно пахнути.
- Залиште капусту в банках без кришок у теплому й темному місці щонайменше на три доби.
- Щодня треба протикати капусту дерев’яною паличкою, щоб знизу виходив газ. Після цього слід натиснути на неї лопаткою, щоб вона знову була покрита соком.
- Після трьох діб можна смакувати капустою.
- Готову квашену капусту треба зберігати в холодильнику, сік зливати не потрібно.
Читайте також:
- Ароматна заправка до супу: готую її з року в рік – 15 хвилин і перша страва готова
- Кисло-солодкий маринад для грибів на зиму: найкращий рецепт
- Морква на зиму в банках: найкращі рецепти для швидкого приготування страв