Як зробити овочеву заправку на зиму без стерилізації: простий рецепт

Осінь — найкращий час для домашніх заготовок. Саме зараз овочі й фрукти мають найкращий смак і користь, тож варто подбати про консервацію на зиму. Баночка домашнього салату чи маринованих овочів стане справжнім порятунком, коли взимку захочеться чогось смачного й натурального.
А ще можна зробити запас овочів у замороженому вигляді — наприклад, приготувати універсальну заправку у формі кубиків льоду, яку взимку зручно додавати до супів, соусів чи тушкованих страв.
Рецептом нестандартної страви поділилася блогерка ОленАдель у тіктоці, пише Уніан.
За її словами, ця заправка є старовинним рецептом від бабусі. Жінка показала, як можна легко заготовити овочі у формі кубиків льоду та використовувати взимку.
Прості заготовки на зиму без стерилізації та банок готуються з таких продуктів:
- два великих помідори;
- один болгарський перець;
- одна цибулина;
- три зубчики часнику;
- сіль, перець, цукор, спеції за смаком;
- ложка соняшникової олії;
- пучок кропу.
Усі овочі потрібно ретельно помити й очистити від шкірки. Помідори для цього рекомендується надрізати зверху у формі хреста і залити окропом, а потім зняти шкірку. З перцю прибрати насіння. Усі овочі викласти в чашу блендера і перемолоти до однорідності.
На плиту поставити каструлю з товстим дном і налити олію. Нагріти на великому вогні, потім викласти овочеву масу і зменшити потужність конфорки до невеликої. Довести до кипіння і готувати 5 хвилин.
Готова заготовка для борщу має охолонути до кімнатної температури. Продегустуйте її та додайте сіль, цукор і перець за смаком, а також всипте дрібно рубаний кріп. Після цього ложкою розкладіть остиглу суміш у формочки для льоду.
Поставте заготовки овочів на зиму в морозилку і зберігайте, поки не знадобиться приготувати страву. Якщо вся страва не вміститься в контейнер, то іншу частину можна викласти в банку, простерилізовану в мікрохвильовці.
Використовується заправка таким чином: за кілька хвилин до кінця готування додайте 2-3 кубики в каструлю, щоб вона розчинилася і змішалася з іншими інгредієнтами.
Читайте також:
- Ніжні яблучні оладки на кефірі: простий осінній рецепт для всієї родини
- Як перевести пластикові вікна у зимовий режим: простий спосіб зберегти тепло і зменшити платіжки
- Осінній десерт: рецепт шоколадного брауні з яблуками, який підкорює ароматом