Ароматні осінні булочки: рецепт ідеальних сінабонів від луцької кондитерки
Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч поділилась рецептом ідеальних сінабонів.
Про те, як приготувати страву, дівчина розповіла в соціальній мережі «Instagram».
Тісто:
- 250 мл теплого молока;
- 23 г пресованих дріжджів або 8 г сухих;
- 70 г цукру;
- 2 яйця;
- 80 г розтопленого вершкового масла кімнатної температури (82% жирність);
- цедра одного середнього лимона;
- пів пакетика ваніліну;
- дрібка солі;
- 550 г борошна.
Приготування:
До молока додаємо дріжджі та одну столову ложку цукру від загальної кількості. Перемішуємо. Додаємо 100 г борошна також від загальної кількості. Опару ставимо в тепле місце на 10хв. До опари додаємо яйця, цукор, цедру та масло. Вимішуємо до однорідності. Далі додаємо у кілька прийомів борошно. Спочатку вимішуємо ложкою, потім, коли тісто стане більш щільне, викладаємо його на робочу поверхню і продовжуємо вимішувати руками. Готове тісто не повинне липнути до рук, воно м‘яке та еластичне. Час вимішування 7-8 хв. Викладаємо тісто у чисту ємкість змащену олією. Накриваємо рушничком або харчовою плівкою, ставимо в тепле місце на 1 год.
Начинка:
- 100 г цукру;
- 6 г меленої кориці;
- 40 г вершкового масла.
Тісто розкатуємо у тонкий прямокутний пласт, змащуємо розтопленим вершковим маслом та присипаємо сумішшю кориці та цукру. Згортуємо в рулет. Добре закріплюємо краї. Ділимо рулет на 7-10 рівних частин. Викладаємо булочки у форму застелену пергаментом або на деко. Залишаємо невелику відстань між ними. Даємо постояти 30 хв. Змащуємо яйцем з 1 ст.л води. Випікаємо при 180 градусах 27-30 хв. Гарячі булочки відразу покриваємо кремом:
- 120 вершкового сиру;
- 30 г вершкового масла;
- 40 г цукру.
Сир, масло та пудру кімнатної температури збиваємо 30 сек. міксером.
Читайте також:
- Піца, піта та хліб: рецепти від волинського блогера-пекаря
- Долежить до нового урожаю: як зберігати капусту
- Ідеальні профітролі та еклери: рецепт від луцької фудблогерки