Домашня скумбрія як копчена: простий рецепт смачної риби

Якщо ви обожнюєте смак копченої скумбрії, але не маєте можливості використовувати коптильню, пропонуємо приготувати скумбрію, яка смаком і ароматом буде нагадувати копчену рибу.
Рецепт домашньої скумбрії як копченої пише Prostoway.
Дві скумбрії помити, видалити голову і нутрощі. Особливу увагу зверніть на чорні плівки всередині рибини: їх не має бути. Хвіст не відрізайте, адже його треба проткнути дерев’яними загостреними паличками і тоді опустити скумбрію в відрізану на ¾ дволітрову пляшку від води.
Залити маринадом. У 2 л води зварити 2 жмені лушпиння від цибулі та 4 ст. л.(можна замінити 4 пакетиками) чорного чаю. Додати 6 ст. л. з гіркою солі, 3 ст. л. цукру, коріандр, лавровий лист, духмяний і чорний перець. Все це варити на малому вогні 15 хв.
Остудити, процідити і залити ним рибини в пляшках. Накрити харчовою плівкою і покласти в холодильник на 3 доби. Потім витягнути рибини, витерти паперовим рушничком, змастити олією, щоб блищали.
Читайте також:
- Що робити, якщо картопля підмерзла після висаджування в ґрунт: цей спосіб радять усі дачники
- Як правильно замочувати кукурудзу перед посадкою: ростиме як на дріжджах
- Фіалки не цвітуть: допоможуть два копійчаних засоби і вазон покриється квітами