Гарбузовий донатс: рецепт від волинського блогера-пекаря
Волинський блогер-пекар Дмитро Жуковець поділився рецептом гарбузового донатсу.
Про те, як приготувати десерт, він розповів у соцмережах.
Тісто
Інгредієнти (загальна вага - 1 кг):
- Борошно 500 г;
- Гарбузове пюре 250 г;
- Молоко 3.2% 50 г;
- Яйця 70 г;
- Цукор 85 г;
- Мед 15 г;
- Свіжі дріжджі 20 г;
- Сіль 8 г,
- Вершкове масло 82% 75 г.
Спосіб приготування:
1. Змішуємо всі інгредієнти, окрім масла, близько 5хв.
2. Додаємо вершкове масло і вимішуємо ще близько 10-15хв.
3. Бродіння 1 год при кімнатній температурі.
4. Формовка та вистійка близько 1,5-2 годин.
5. Смажимо в розігрітій олії до 170С 4хв з кожної сторони.
Фундучне праліне
Інгредієнти (загальна вага - 200 г):
- Смажений фундук 100 г;
- Цукор 100 г.
Спосіб приготування:
1. Цукор карамелізуємо до 175С і додаємо смажений фундук.
2. Готові горіхи в карамелі викладаємо на пергамент і даємо охолонути.
Крем заварний горіховий
Інгредієнти (загальна вага - 1 кг):
- Молоко 3.2% 500 г;
- Яйця 100 г;
- Цукор 75 г;
- Кукурудзяний крохмаль 40 г;
- Праліне 100 г;
- Масло (1) 40 г;
- Масло (2) 200 г.
Спосіб приготування:
1. Молоко доводимо до кипіння, додаємо горіхове праліне і перебиваємо блендером.
2. Яйця перемішуємо з цукром і крохмалем.
3. 1/2 гаряого молока переливаємо на яєну суміш і добре розмішуємо.
4.Після того повертаємо масу до загальної кількості молока.
5.Ставимо на середній вогонь і варимо, постійно помішючи, до загустіння
6. Додаємо масло(1) і ще раз добре перемішуємо.
7.Охолоджуємо до кімнатної температури.
8. Масло (2) взбиваємо віником до посвітління і додаємо заварний крем кімнатної температури.
Читайте також:
- У Луцьку з'явиться новий атмосферний заклад
- Не все так просто: як волинянам зберігати яблука на зиму
- «Це шедевр!»: рецепт волинського сирника