Гарбузовий донатс: рецепт від волинського блогера-пекаря

Рецепт десерту

Волинський блогер-пекар Дмитро Жуковець поділився рецептом гарбузового донатсу.

Про те, як приготувати десерт, він розповів у соцмережах.

Тісто

Інгредієнти (загальна вага - 1 кг):

  • Борошно 500 г;
  • Гарбузове пюре 250 г;
  • Молоко 3.2% 50 г;
  • Яйця 70 г;
  • Цукор 85 г;
  • Мед 15 г;
  • Свіжі дріжджі 20 г;
  • Сіль 8 г,
  • Вершкове масло 82% 75 г.

Спосіб приготування:

1. Змішуємо всі інгредієнти, окрім масла, близько 5хв. 

2. Додаємо вершкове масло і вимішуємо ще близько 10-15хв. 

3. Бродіння 1 год при кімнатній температурі.

4. Формовка та вистійка близько 1,5-2 годин.

5. Смажимо в розігрітій олії до 170С 4хв з кожної сторони.

Фундучне праліне

Інгредієнти (загальна вага - 200 г):

  • Смажений фундук 100 г;
  • Цукор 100 г.

Спосіб приготування:

1. Цукор карамелізуємо до 175С і додаємо смажений фундук.

2. Готові горіхи в карамелі викладаємо на пергамент і даємо охолонути.

Крем заварний горіховий

Інгредієнти (загальна вага - 1 кг):

  • Молоко 3.2% 500 г;
  • Яйця 100 г;
  • Цукор 75 г;
  • Кукурудзяний крохмаль 40 г;
  • Праліне 100 г;
  • Масло (1) 40 г;
  • Масло (2) 200 г.

Спосіб приготування:

1. Молоко доводимо до кипіння, додаємо горіхове праліне і перебиваємо блендером.

2. Яйця перемішуємо з цукром і крохмалем.

3. 1/2 гаряого молока переливаємо на яєну суміш і добре розмішуємо.

4.Після того повертаємо масу до загальної кількості молока.

5.Ставимо на середній вогонь і варимо, постійно помішючи, до загустіння

6. Додаємо масло(1) і ще раз добре перемішуємо.

7.Охолоджуємо до кімнатної температури.

8. Масло (2) взбиваємо віником до посвітління і додаємо заварний крем кімнатної температури.

Читайте також:

Можливо зацікавить