Королівська закуска: як правильно засолити червону рибу до новорічного столу

Королівська закуска: як правильно засолити червону рибу до новорічного столу

Червона риба швидко стала улюбленим продуктом господинь. Адже вона ідеально підходить для приготування різноманітних кулінарних страв, зокрема закусок, бутербродів, салатів і суші. Пропонуємо вам простий рецепт домашнього засолу червоної риби, бутерброди з якої ми любимо готувати до новорічного столу.

Для того, щоб у вас вийшли ідеальні шматочки смакоти, достатньо простих продуктів, розповідає Сенсація.

Інгредієнти:

  • червона риба – 1 кг
  • сіль – 2 ст. л.
  • цукор – 1 ст. л.
  • чорний перець – 1 ч. л.
  • кріп – 10 гілочок

Для початку потрібно змішати в одній ємності цукор, сіль й додати туди ж чорний мелений перець. Філе риби слід гарно промити, просушити за допомогою паперового рушника і обсипати попередньо приготовленою сумішшю з обох боків. Гілочки кропу теж необхідно промити, просушити і дрібно нарізати, після чого розподілити на поверхні риби.

Рибу у такому вигляді потрібно покласти в герметичну ємність, закрити кришкою і поставити у холодильник мінімум на 4 години, щоб вона просолилась. Як мине час, її сміло можна подавати у вигляді канапок, бутербродів, комбінуючи з різними продуктами – свіжими овочами, оливками, маслинами. Прикрасити закуску можна зеленню, а також за допомогою кунжуту.

На процес засолювання у вас не піде багато часу, тож зробити таку “процедуру” напередодні новорічних свят буде найкращим рішенням. Смачного!

Читайте також: 

Можливо зацікавить