Маринована капуста з перцем: рецепт смачного осіннього салату

Маринована капуста з перцем: рецепт смачного осіннього салату

Якщо до капусти додати моркву, цибулю та болгарський перець і залити все маринадом, вийде яскравий, хрусткий салат. Така закуска готується швидко й вже наступного дня готова до подачі. Мариновану капусту з перцем можна смакувати як самостійно, так і з гарнірами чи м’ясними стравами.

Рецептом поділились на Instagram-сторінці bude_smachno_razom. Цей салат може зберігатись в холодильнику місяць, пише Телеграф.

Інгредієнти

  • капуста — 1 кг (нарізаної)
  • морква — 2 шт.
  • цибуля — 1 шт.
  • болгарський перець — 2 шт.
  • олія — 100 мл
  • вода — 100 мл
  • цукор — 3 ст.л.
  • сіль — 1 ст.л.
  • духмяний перець — 8 горошин
  • лавровий лист — 2 шт.
  • оцет — 3 ст.л.
  • часник — 3 зубчики  

Як приготувати мариновану капусту с перцем

Дрібно нашинкуйте капусту, болгарський перець і цибулю наріжте соломкою. Моркву натріть на грубій тертці. Складіть всі овочі в одну миску.

Приготуйте маринад. Змішайте в сотейнику воду, олію, сіль, цукор, часник, духмяний перець і лавровий, поставте на вогонь. Коли рідина закипить, влийте оцет і зніміть з плити.

Залийте гарячим маринадом овочі та добре перемішуємо все. Накрийте кришкою. Коли капуста охолоне, поставте її в холодильник на добу.

Читайте також:

Можливо зацікавить