Маринована капуста з перцем: рецепт смачного осіннього салату

Якщо до капусти додати моркву, цибулю та болгарський перець і залити все маринадом, вийде яскравий, хрусткий салат. Така закуска готується швидко й вже наступного дня готова до подачі. Мариновану капусту з перцем можна смакувати як самостійно, так і з гарнірами чи м’ясними стравами.
Рецептом поділились на Instagram-сторінці bude_smachno_razom. Цей салат може зберігатись в холодильнику місяць, пише Телеграф.
Інгредієнти
- капуста — 1 кг (нарізаної)
- морква — 2 шт.
- цибуля — 1 шт.
- болгарський перець — 2 шт.
- олія — 100 мл
- вода — 100 мл
- цукор — 3 ст.л.
- сіль — 1 ст.л.
- духмяний перець — 8 горошин
- лавровий лист — 2 шт.
- оцет — 3 ст.л.
- часник — 3 зубчики
Як приготувати мариновану капусту с перцем
Дрібно нашинкуйте капусту, болгарський перець і цибулю наріжте соломкою. Моркву натріть на грубій тертці. Складіть всі овочі в одну миску.
Приготуйте маринад. Змішайте в сотейнику воду, олію, сіль, цукор, часник, духмяний перець і лавровий, поставте на вогонь. Коли рідина закипить, влийте оцет і зніміть з плити.
Залийте гарячим маринадом овочі та добре перемішуємо все. Накрийте кришкою. Коли капуста охолоне, поставте її в холодильник на добу.
Читайте також:
- 22 вересня - осіннє рівнодення: чи можна працювати вдома та на городі
- Сливова нутела: як приготувати домашній шоколадний крем з трьох інгредієнтів
- Хрумкі огірочки у жовтні: як отримати гарний врожай восени