Піца в 4 стилях з одного тіста: рецепти від волинського блогера-пекаря
Волинський блогер-пекар Дмитро Жуковець поділився рецептом піци в 4 стилях.
Відповідне відео він оприлюднив на своєму ютуб-каналі.
Дмитро розповів, як приготувати піцу квітку, неаполітанську, римську, детройд стайл піци з одного тіста.
Рецепт тіста
- 500 г борошна
- 310 г води(1)
- 5 г свіжих дріжджів (або 2 г сухих)
- 20-40 г води (2)(може йти не вся) 10 г оливкової олії
Заміс: 1.Об’єднати борошно, воду(1) і дріжджі.
2.Додати сіль, воду(2) і об’єднати до однорідності.
3.Полити оливковою олією і накрити плівкою *для італійського борошна(ще +30 г води) Бродіння: всього 2-2.5 год.
4.Залишити при кімнатній температурі на 40 хв і зробити першу обминку.
5.Залишити ще на 40 хв і зробити другу обминку.
6.Залишити ще на 40 хв після чого сформувати по 280 г і перекласти в холодильник.
Холодна ферментація: всього 12-24 год. при 4-6 С
Класична піца
- 60 г томатного соусу
- 100 г моцарели
- 30 г пармезану
- 20 г горгонзоли
Випічка: 250С - 7-10 хв
Детройд стайл
- 90 г томатного соусу
- 120 г моцарели
- 100 г салямі
- Орегано
Випічка: 200С 20хв.
Римська піца з картоплею та розмарином
- 200 г картоплі
- 10 г розмарину
- 20 г олії
- Сіль, перець, орегано на смак
Випічка: 200С 10-12 хв
Піца квітка
- 100 г крем-сиру
- 30 г вʼялених томатів
- 60 г вершків 20%
- 70 г гарбуза
- 50 г королівських печериць
- 100 г бекону
Випічка: 250С + 7-10 хв
Читайте також:
- Ідеальні моті: рецепт популярних тістечок від луцької кондитерки
- Секрети успішного догляду: як вирощувати кімнатні фіалки