Піца в 4 стилях з одного тіста: рецепти від волинського блогера-пекаря

Піца в 4 стилях з одного тіста: рецепти від волинського блогера-пекаря

Волинський блогер-пекар Дмитро Жуковець поділився рецептом піци в 4 стилях.

Відповідне відео він оприлюднив на своєму ютуб-каналі.

Дмитро розповів, як приготувати піцу квітку, неаполітанську, римську, детройд стайл піци з одного тіста.

Рецепт тіста

  • 500 г борошна
  • 310 г води(1)
  • 5 г свіжих дріжджів (або 2 г сухих)
  • 20-40 г води (2)(може йти не вся) 10 г оливкової олії

Заміс: 1.Об’єднати борошно, воду(1) і дріжджі.

2.Додати сіль, воду(2) і об’єднати до однорідності.

3.Полити оливковою олією і накрити плівкою *для італійського борошна(ще +30 г води) Бродіння: всього 2-2.5 год.

4.Залишити при кімнатній температурі на 40 хв і зробити першу обминку.

5.Залишити ще на 40 хв і зробити другу обминку.

6.Залишити ще на 40 хв після чого сформувати по 280 г і перекласти в холодильник.

Холодна ферментація: всього 12-24 год. при 4-6 С

Класична піца

  • 60 г томатного соусу
  • 100 г моцарели
  • 30 г пармезану
  • 20 г горгонзоли

Випічка: 250С - 7-10 хв

Детройд стайл

  • 90 г томатного соусу
  • 120 г моцарели
  • 100 г салямі
  • Орегано

Випічка: 200С 20хв.

Римська піца з картоплею та розмарином

  • 200 г картоплі
  • 10 г розмарину
  • 20 г олії
  • Сіль, перець, орегано на смак

Випічка: 200С 10-12 хв

Піца квітка

  • 100 г крем-сиру
  • 30 г вʼялених томатів
  • 60 г вершків 20%
  • 70 г гарбуза
  • 50 г королівських печериць
  • 100 г бекону

Випічка: 250С + 7-10 хв

Читайте також:

Можливо зацікавить