Соте з баклажанів на зиму: рецепт найкращої закуски на 10 банок

Соте з баклажанів — це ідеальна овочева закуска, яку легко приготувати на зиму. Вона смачна як у холодному, так і в теплому вигляді, чудово поєднується з м’ясними стравами, кашами, макаронами чи просто шматочком свіжого хліба.
Рецепт соте з баклажанів на зиму, - пише Сенсація.
Соте з баклажанів, це те, що можна приготувати прямо зараз, а поставити на стіл на будь-який День народження, Різдво чи Новий рік. Щоб банки трималися і рік, і два, його варто консервувати правильно. І ось один цікавий рецепт для цього.
Основою цього соте є баклажани. А тому, їх потрібно дуже багато, приблизно стільки, щоб після нарізки й обсмажування залишилася достатня велика кількість м’якої маси. Адже під час термічної обробки баклажани ставатимуть меншими в своєму розмірі. Для приготування їх радять різати кубиками.
Звичайно, що попередньо баклажани потрібно посолити й обов’язково залишити в такому стані на годину, щоб з них вийшла вся гіркота. А потім, промити та обсмажити на олії. І не шкодувати на це часу, бо саме повільне обсмажування на повільному вогні подарує неабиякий смачний і неповторний смак цим овочам.
До пательні з баклажанами варто додати болгарського перцю. Обрати з городу той, який є вже повністю дозрілим, соковитим, твердим (не зіпсованим), і відповідно, смачним. Перцю має бути трохи менше, ніж баклажанів. Їх слід нарізати смужками й теж обсмажити. Є господині, які обсмажують болгарський перець на окремій пательні. А є ті, хто робить це прямо з баклажанами.
Також, додати готуватися в соте варто й помідори. Вони повинні бути повністю стиглі, м’ясисті, без шкірки. Їх треба подрібнити, протушкувати до густоти, щоб у них не було ніякої зайвої води. Передбачає рецепт і додавання цибулі. Бажано, щоб це була біла або рожева цибуля, попередньо нарізана півкільцями й обсмажена до прозорості.
Ще слід докинути натертої моркви, подрібненого часнику, рафінованої соняшникової олії (без запаху). Звичайно, що загалом усе соте потрібно присолити, додати до нього оцету й трішки цукру. Всі готові інгредієнти потім варто змішати в одній великій ємності й протушкувати протягом 30 хвилин.
Коли вся ця суміш стане повністю однорідною, але ще не перетворилася на якесь пюре, її варто розкласти гарячою по стерилізованих банках. Потім закрутити, перевернути, укутати в плед. І залишити остигати, а вже через добу, їх можна буде перенести в темне та прохолодне місце. І там вони зможуть зберігатися не один рік часу.
Читайте також:
- Квасоля в томаті на зиму: найкращі рецепти
- Сацебелі на зиму: класичний рецепт найсмачнішого соусу
- Як заморозити помідори на зиму правильно і швидко: найкраща альтернатива свіжим взимку