Мариновані помідори з медом: оригінальний рецепт, який підкорить гостей

Мариновані помідори з медом: оригінальний рецепт, який підкорить гостей

Помідори — універсальний овоч, без якого важко уявити домашню кухню. Їх використовують у салатах, соусах, маринадах і навіть у пікантних закусках. Якщо ж хочеться надати традиційній консервації нового звучання, варто спробувати незвичний рецепт — мариновані помідори з медом.

Легка солодкість гармонійно підкреслює смак овочів і робить страву особливою. Така закуска чудово підійде і для святкового застілля, і для щоденного меню.

 Рецептом поділилися на Instagram-сторінці she__ri, пише Телеграф.

Інгредієнти:

  • помідори – 1 кг;
  • зелень (кріп, петрушка) – 50 г;
  • часник – 3 зубчики;
  • вода – 1 л;
  • сіль – 10 г;
  • мед – 100 мл;
  • сушений чилі – 5-10 г;
  • оцет 9% – 50 мл;
  • олія – 150 мл;
  • сушений базилік – 5-10 г;
  • чорний мелений перець – за смаком.

Спосіб приготування:

Помити та обсушити помідори, при потребі надрізати їх знизу хрестиком. Подрібнити зелень і часник, наповнити ними банки разом із помідорами.

У воді розчинити сіль, додати мед, оцет, олію, сушений чилі, базилік та чорний перець, добре перемішати. Залити помідори гарячим маринадом, заповнивши банки майже доверху.

Закрити банки кришками та залишити при кімнатній температурі на 1-2 години, краще на ніч для насиченого смаку. Зберігати в холодильнику або прохолодному місці, подавати після повного настоювання.

Читайте також:

Можливо зацікавить