Не пізно садити: ці 4 сорти перцю дадуть урожай навіть після липневої посадки

Перець цілком реально висаджувати у липні — головне, обрати ультраранні або ранні сорти з вегетаційним періодом до 100 днів. Таких сортів чимало, але серед них є справжні рекордсмени.
Чотири найкращі з них швидко ростуть, дають рясний урожай і тішитимуть плодами аж до перших заморозків, пишуть Добрі новини.
Діамант F1
Американський ультраранній перець. Дає дуже гарні перчини по 200-250 г. Це солодкий сорт, він зовсім не гірчить і містить багато вітаміну C. Якщо будете гарно доглядати, то кожна рослина дасть по 4-5 кг плодів.
Ангаріка F1
Якщо хочете гострого перцю, то ось добрий сорт. Несприятливі умови та навіть більшість хвороб його не хвилюють. Перчинки виростають до 12 см у довжину при товщині десь 2 см. Вага невелика – 35-40 г. Ангаріка F1 підходить для сушіння, консервування, приготування приправ. Період дозрівання у цього сорту складає приблизно 50-55 днів.
Хай Флай F1
Ще один гострий сорт з аналогічною швидкістю дозрівання. Але він трішки більш гіркий. А ще розмір у нього помітно менший – всього 6-7 см у довжину та 1 см у товщину при вазі близько 7 г. Хай Флай F1 добре росте навіть у не дуже сприятливих умовах. Тобто легкий стрес практично не впливає на його родючість.
Лотта F1
Ідеальний варіант, якщо хочеться швидко отримати врожай. Період вегетації у нього всього 40-45 днів! Це солодкий сорт, виростає він трішки меншим, ніж Діамант F1 (до 150-200 г), але смак у нього дуже насичений.
Звісно ж, саджати у липні перець можна лише розсадою. Сіяти його для вирощування цієї самої розсади вже точно запізно. Хіба що у вас є хороша теплиця. Тоді так, десь через 2 місяці ви зможете висадити перець в неї, а за 40-60 днів зберете врожай. Це буде наприкінці жовтня. У відкритому ґрунті рослинам буде надто холодно.
Читайте також:
- Збиратимете по 7 кг з 1 куща: просте натуральне добриво для огірків
- Зростають за лічені дні й дають рясний урожай: які сорти кабачків варто посадити у липні 2025
- Кукурудза за 3 хвилини: шеф-кухар показав ідеальний спосіб приготування без варіння