Золотисті гарбузові панкейки: простий осінній рецепт для затишного сніданку

Золотисті гарбузові панкейки: простий осінній рецепт для затишного сніданку

Гарбуз — один із найкорисніших осінніх овочів, який поєднує ніжний смак і яскравий колір. Із нього можна не лише приготувати суп чи гарнір, а й створити ароматні, м’які та золотисті панкейки — ідеальний варіант для затишного осіннього сніданку.

Рецептом поділилися на Instagram-сторінці «cook_with_me_at_home», пише Телеграф.

Інгредієнти:

  • яйця — 2 шт.;
  • цукор — 4 ст. л.;
  • розтоплене масло — 30 г;
  • пюре запеченого гарбуза — 200 г;
  • молоко — 200 мл;
  • борошно — 200 г;
  • розпушувач — 10 г.

Спосіб приготування:

Підготувати пюре, запікаючи шматочки гарбуза до м’якості при 220°C протягом 20 хвилин, охолодити й подрібнити блендером. Збити яйця з цукром до легкої піни.

Додати розтоплене масло та гарбузове пюре, перемішати. Влити молоко, ретельно вимішати. Просіяти борошно з розпушувачем і поступово додати до маси, замішуючи тісто середньої густини.

Смажити панкейки на сухій тефлоновій сковорідці з двох сторін до золотистої скоринки. 

Читайте також:

Як перевірити сир на натуральність: три прості способи, які можна зробити вдома

Смак дитинства: як приготувати ніжну гарбузову кашу

Відбивні без м’яса: як приготувати смачну страву з баклажанів

Можливо зацікавить