Простий яблучний пиріг, який вдасться кожному: рецепт пухкої осінньої випічки
Осінь — ідеальний час для затишку, ароматного чаю й домашньої випічки. А приготувати смачний пиріг зовсім просто — навіть без кулінарного досвіду та зайвих зусиль.
Рецепт легкого в приготуванні яблучного пирога опублікували на сайті Сенсація.
Попри те, що готується він максимально просто, пиріг виходить пухким, ніжним і соковитим. Такий домашній пиріг точно сподобається всій сім’ї.
Необхідні інгредієнти:
- яйця — 2 шт;
- цукор — 100 г;
- вершкове масло — 80 г;
- сіль — дрібка;
- ванільний цукор — 10 г;
- кефір — 120 мл;
- борошно — 180 г;
- розпушувач тіста — 12 г;
- яблука — 6 шт.
Спосіб приготування:
Готуємо тісто. Для цього у глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо цукор, ванільний цукор і дрібку солі для балансу смаку. Розмішуємо вінчиком. Далі додаємо розтоплене, але не гаряче вершкове масло і знову розмішуємо.
Наступним додаємо кефір. Він має бути кімнатної температури. Перемішуємо. Далі всипаємо борошно та розпушувач тіста і ретельно мішаємо вінчиком. Має вийти середнє за густиною тісто без грудочок.
Підготуємо яблука. Їх треба очистити від шкірки та серцевинки і нарізати середнім кубиком.
Беремо форму для випікання і змащуємо її олією. Виливаємо у форму трохи тіста, щоб воно повністю покрило дно. Далі викладаємо рівномірний шар яблук, далі знову тісто. Робимо стільки шарів, на скільки вистачає інгредієнтів. Якщо ви візьмете нешироку форму, то шарів буде більше. Якщо форма більш широка, шарів буде менше і пиріг буде не дуже високим. Завершальним шаром мають бути яблука. Зверху можна присипати корицею або мигдалевими пластівцями.
Духовку завчасно розігріваємо до температури 180 градусів. Пиріг випікаємо 35-40 хвилин до готовності.
Читайте також:
- Ніжний яблучний пиріг з кремом — десерт, який замінить торт
- Як захистити диван від кота: простий лайфхак, який справді працює
- Яблучний пиріг на сметані — простий рецепт ідеальної домашньої випічки