Домашня ікра з баклажанів: простий рецепт улюбленої закуски

Домашня ікра з баклажанів — це універсальна закуска, яка однаково пасує до святкового столу й щоденного обіду. Соковиті овочі та пряний аромат роблять її улюбленою стравою багатьох господинь.
Рецепт опублікували на YouTube каналі Любимівська кухня, пишуть Новини Live.
Вам знадобиться:
- баклажани — 750 г;
- цибуля — 2 невеликі або 1 велика;
- морква — 1 середня;
- часник — 3 зубчики;
- помідори — 4 середніх;
- болгарський перець — 1 шт.;
- сіль та чорний мелений перець — до свого смаку;
- соняшникова олія — для обсмажування.
Спосіб приготування
Баклажани очистити та нарізати кубиком. Розігріти пательню з достатньою кількістю олії, додати баклажани, присолити і обсмажувати під кришкою на середньому вогні, періодично помішуючи, до м’якості.
Цибулю нарізати зручним способом, моркву натерти на крупній тертці. Додати овочі до баклажанів, зменшити вогонь і обсмажувати, постійно помішуючи, до прозорості цибулі та м’якості моркви.
Помідори надрізати, бланшувати у киплячій воді хвилину, обдати холодною водою і зняти шкірку. Нарізати дрібними кубиками та додати до овочів разом з часником, посолити та поперчити. Обсмажувати під кришкою на середньому вогні, помішуючи, поки маса не стане ароматною та однорідною.
Болгарський перець нарізати кубиком і відправити на пательню, ретельно перемішати всі інгредієнти та тушкувати ще 8–10 хвилин, періодично помішуючи. Готову ікру можна подавати теплою або остудити та закрити на зиму в стерилізовані банки.
Читайте також:
- Як зберегти баклажани на зиму без консервації: три перевірені способи
- Який перець посіяти у вересні: урожайний сорт, який витримує холод і дає до 10 кг з грядки
- Сливовий соус, що замінить кетчуп: простий рецепт із пікантною ноткою