Домашня ікра з баклажанів: простий рецепт улюбленої закуски

Домашня ікра з баклажанів: простий рецепт улюбленої закуски

Домашня ікра з баклажанів — це універсальна закуска, яка однаково пасує до святкового столу й щоденного обіду. Соковиті овочі та пряний аромат роблять її улюбленою стравою багатьох господинь.

Рецепт опублікували на YouTube каналі Любимівська кухня, пишуть Новини Live.

Вам знадобиться:

  • баклажани — 750 г;
  • цибуля — 2 невеликі або 1 велика;
  • морква — 1 середня;
  • часник — 3 зубчики;
  • помідори — 4 середніх;
  • болгарський перець — 1 шт.;
  • сіль та чорний мелений перець — до свого смаку;
  • соняшникова олія — для обсмажування.

Спосіб приготування

Баклажани очистити та нарізати кубиком. Розігріти пательню з достатньою кількістю олії, додати баклажани, присолити і обсмажувати під кришкою на середньому вогні, періодично помішуючи, до м’якості.

Цибулю нарізати зручним способом, моркву натерти на крупній тертці. Додати овочі до баклажанів, зменшити вогонь і обсмажувати, постійно помішуючи, до прозорості цибулі та м’якості моркви.

Помідори надрізати, бланшувати у киплячій воді хвилину, обдати холодною водою і зняти шкірку. Нарізати дрібними кубиками та додати до овочів разом з часником, посолити та поперчити. Обсмажувати під кришкою на середньому вогні, помішуючи, поки маса не стане ароматною та однорідною.

Болгарський перець нарізати кубиком і відправити на пательню, ретельно перемішати всі інгредієнти та тушкувати ще 8–10 хвилин, періодично помішуючи. Готову ікру можна подавати теплою або остудити та закрити на зиму в стерилізовані банки.

Читайте також:

Можливо зацікавить