Маринована цвітна капуста на зиму з морквою: рецепт дуже смачної закуски

Консервована цвітна капуста на зиму

Не всі господарі знають, що окрім традиційних консервацій на зиму можна приготувати ще одну дуже смачну закуску з цвітної капусти.

Маринована цвітна капуста, що приємно хрумкотить, чудово пасує до м’ясних та картопляних страв, - пише 1 хвилина.

Вам знадобиться:

  • 900 г цвітної капусти;
  • 100 г моркви;
  • 0,5 л води
  • 1 ст.лож. солі;
  • 1,5 ст.лож. цукру;
  • 1 ст.лож. оцту;
  • 1 пучок петрушки;
  • 2 гілочки базиліка;
  • духмяний перець, гвоздика, лавровий лист, часник.

Сполосніть капустяний качан і розберіть на суцвіття. Деякі з них подрібніть сильніше, щоб щільно заповнити простір слоїка. Закип’ятіть воду в каструлі й опустіть туди суцвіття, бланшуйте не довше однієї хвилини. Відкиньте цвітну капусту на друшляк і залиште овоч холонути.

Тим часом обчистьте моркву й часник, помийте й наріжте овочі тонкими кружальцями. За бажанням, моркву можна потерти на тертушці – звичайній чи призначеній для корейської моркви. Змішайте з капустою, додавши петрушку з базиліком.

Закип’ятіть пів літра води, додавши сіль, цукор, перець, гвоздику, лавровий лист. В останню чергу влийте оцет, витримайте кілька секунд і всипте овочі. Дайте покипіти 1 хвилину.

Розкладайте цвітну капусту вперемішку з морквою та часником у простерилізовані банки, заливши маринадом до самого верху. Накрийте прокип’яченими кришками, закрутіть і переверніть слоїки. Вкутайте товстим рушником і дайте повільно прохолонути.

Зберігайте в прохолодному й темному місці. З указаної кількості продуктів вийде 1 літрова банка або дві півлітрові.

Читайте також:

Можливо зацікавить