Сливовий соус, що замінить кетчуп: простий рецепт із пікантною ноткою

Сливовий соус, що замінить кетчуп: простий рецепт із пікантною ноткою

Зі слив можна зробити ароматний соус, що вдало поєднує солодкість і легку кислинку. Він чудово підходить до м’яса, риби чи навіть овочів, додаючи стравам яскравого смаку.

Соус виходить кисло-солодким, гострим, дуже ароматним і може зберігатися в холодильнику від двох до трьох тижнів, пише ТСН.

Інгредієнти

  • слива - 1 кг
  • цукор - 100 г
  • приправа хмелі-сунелі - 1 ст. л.
  • часник - 5 зубків
  • гострий стручковий перець - 2 шт.
  • базилік - 1 пак.
  • сіль - 1 ч. л.

Сливи помийте, розділіть навпіл і видаліть кісточки. Часник очистьте і пропустіть через прес. Базилік помийте і подрібніть.

Гострий перець наріжте тонкими півкільцями. Викладіть сливи до сотейника з товстим дном, додайте гострий перець, цукор, сіль і варіть на невеликому вогні 25 хвилин від моменту закипання, періодично помішуючи, потім додайте базилік, часник, хмелі-сунелі та варіть ще 10 хвилин.

За допомогою занурювального блендера перебийте сливову масу до однорідного стану і проваріть ще п’ять хвилин. Остудіть, розлийте до чистих баночок і покладіть до холодильника.

Поради:

Гострий стручковий перець додавайте за своїм смаком.

Читайте також:

Можливо зацікавить