Сливовий соус, що замінить кетчуп: простий рецепт із пікантною ноткою

Зі слив можна зробити ароматний соус, що вдало поєднує солодкість і легку кислинку. Він чудово підходить до м’яса, риби чи навіть овочів, додаючи стравам яскравого смаку.
Соус виходить кисло-солодким, гострим, дуже ароматним і може зберігатися в холодильнику від двох до трьох тижнів, пише ТСН.
Інгредієнти
- слива - 1 кг
- цукор - 100 г
- приправа хмелі-сунелі - 1 ст. л.
- часник - 5 зубків
- гострий стручковий перець - 2 шт.
- базилік - 1 пак.
- сіль - 1 ч. л.
Сливи помийте, розділіть навпіл і видаліть кісточки. Часник очистьте і пропустіть через прес. Базилік помийте і подрібніть.
Гострий перець наріжте тонкими півкільцями. Викладіть сливи до сотейника з товстим дном, додайте гострий перець, цукор, сіль і варіть на невеликому вогні 25 хвилин від моменту закипання, періодично помішуючи, потім додайте базилік, часник, хмелі-сунелі та варіть ще 10 хвилин.
За допомогою занурювального блендера перебийте сливову масу до однорідного стану і проваріть ще п’ять хвилин. Остудіть, розлийте до чистих баночок і покладіть до холодильника.
Поради:
Гострий стручковий перець додавайте за своїм смаком.
Читайте також:
- Мариновані помідори з медом: оригінальний рецепт, який підкорить гостей
- Сливова нутела: як приготувати домашній шоколадний крем з трьох інгредієнтів
- Маринована капуста з перцем: рецепт смачного осіннього салату