Як приготувати тертий буряк на зиму: підійде для борщу
Приготуйте тертий буряк на зиму. Така заготовка допоможе вам зберегти необхідний інгредієнт, щоб у будь-який час легко приготувати традиційний український борщ.
На перший погляд, рецепт може здатися дуже трудомістким, але якщо у вас є кухонний комбайн – справа піде дуже швидко. Також варто не забути про гумові рукавички, адже відмити буряк з рук не так просто, як ми собі можемо уявляти, - пише Смачно 24.
Рецепт тертого буряка на зиму
Час: 2 години
Порцій: 6 баночок по 0,5 літра
Інгредієнти:
- 4 кілограми буряка;
- 0,5 склянки цукру;
- 0,5 склянки оцту;
- столова ложка солі;
- за бажанням можна додати 3 столові ложки олії.
Приготування:
- Буряк миємо у холодній воді та кладемо у каструлю. Заливаємо водою та варимо до готовності.
- Зливаємо воду та даємо буряку трішки охолонути. Потім зрізаємо кінці з двох сторін та чистимо овоч.
- Крупно натираємо буряк (для цього застосовуємо терко або комбайн).
- Перекладаємо буряк у велику миску, додаємо половину солі, цукру та оцту і ретельно перемішуємо. Спробуйте на смак та за потреби додайте ще солі, цукру та оцту на свій розсуд.
- Миємо банки та ошпарюємо окропом. Накладаємо буряк у банки. Залишаємо вгорі 2 сантиметри вільного простору.
- Закриваємо банки та пастеризуємо 25 – 30 хвилин.
- Виймаємо банки та перевертаємо догори дном до повного охолодження.
Читайте також:
- Як квасити капусту, щоб була хрусткою без води: простий рецепт
- Чому вибухають банки з консервацією: найчастіші помилки
- Маринована цвітна капуста на зиму з морквою: рецепт дуже смачної закуски