Як приготувати тертий буряк на зиму: підійде для борщу

Як закатати буряк на борщ?

Приготуйте тертий буряк на зиму. Така заготовка допоможе вам зберегти необхідний інгредієнт, щоб у будь-який час легко приготувати традиційний український борщ.

На перший погляд, рецепт може здатися дуже трудомістким, але якщо у вас є кухонний комбайн – справа піде дуже швидко. Також варто не забути про гумові рукавички, адже відмити буряк з рук не так просто, як ми собі можемо уявляти, - пише Смачно 24.

Рецепт тертого буряка на зиму

Час: 2 години

Порцій: 6 баночок по 0,5 літра

Інгредієнти:

  • 4 кілограми буряка;
  • 0,5 склянки цукру;
  • 0,5 склянки оцту;
  • столова ложка солі;
  • за бажанням можна додати 3 столові ложки олії.

Приготування:

  1. Буряк миємо у холодній воді та кладемо у каструлю. Заливаємо водою та варимо до готовності.
  2. Зливаємо воду та даємо буряку трішки охолонути. Потім зрізаємо кінці з двох сторін та чистимо овоч.
  3. Крупно натираємо буряк (для цього застосовуємо терко або комбайн).
  4. Перекладаємо буряк у велику миску, додаємо половину солі, цукру та оцту і ретельно перемішуємо. Спробуйте на смак та за потреби додайте ще солі, цукру та оцту на свій розсуд.
  5. Миємо банки та ошпарюємо окропом. Накладаємо буряк у банки. Залишаємо вгорі 2 сантиметри вільного простору.
  6. Закриваємо банки та пастеризуємо 25 – 30 хвилин.
  7. Виймаємо банки та перевертаємо догори дном до повного охолодження.

Читайте також:

Можливо зацікавить